Termeni și condiții

Prezentul regulament are ca obiectiv informarea cu privire la termenii și condițiile paginii de internet viladucu.ro și stabilirea condițiilor de ședere a turiștilor în incinta Vilei Ducu.

Pentru a citi și politica de confidențialitate vă rugăm să accesați pagina.

Aici puteți citi măsurile de prevenție Covid-19.

Reguli privind cazarea și sejurul

Cazare

Ora de check-in: 14:00 (16:00 în sezon 01.05 – 01.09)

Ora de check-out: 11:00

Pentru procedura de cazare este nevoie de un act de identitate (carte de identitate sau pașaport). Vârsta minimă pentru cazare conform legislației este 18 ani. Oaspetele va completa și va înmâna recepționerului formularul de înregistrare a turiștilor completat corespunzător și semnat (dacă nu a efectuat procedura de check-in online), în concordanță cu legile României.

Numărul de oaspeți care va fi cazat în orice cameră de hotel va fi strict limitat, conform rezervării, și sub nicio circumstanță nu poate depăși cifra 2 (doi), excepție face camera cu grădină care poate acomoda și un pat extensibil pentru o a 3-a persoană.

Conducerea hotelului își rezervă dreptul de a alege pentru dumneavoastră etajul, tipul și poziția camerei în funcție de disponibilitatea de la data sosirii dumneavoastră.

Prețuri

Prețurile includ taxa de TVA (9% – actualizare ianuarie 2023).

Prețurile pot diferi în funcție de sezon, disponibilitate și cerere.

Toate facturile se emit în LEI. Dacă plata se face folosind un card în Euro, vom extrage suma datorată direct în LEI la cursul BNR al zilei.

Rezervări

Pentru rezervările efectuate prin platforma de rezervări online de pe site:

Plata prin Card bancar

Carduri acceptate

Mastercard, Maestro și Visa. Puteți plăti online cu cardul bancar, selectând opțiunea de plată card online. Plata se realizează prin platforma EuPlătesc.

Transfer bancar

Pe bază de factură proformă generată în momentul rezervării.

Plata prin Cardul de vacanță Edenred

Puteți achita contravaloarea sejurul dvs. la Vila Ducu cu Cardul de vacanță Edenred. Tichetele de vacanță sunt nominative și pot fi folosite exclusiv de către Titularul lor, pentru servicii obligatoriu de cazare, la care se pot adăuga și servicii de masă. Voucherele trebuie să fie în perioada de valabilitate și să nu fie distruse / perforate / capsate / lipite / îndoite / pliate iar codul de bare trebuie să fie intact.

Plata prin Cardul Up Vacanță

Puteți achita contravaloarea sejurul dvs. la Vila Ducu cu Cardul Up Vacanță. Tichetele de vacanță sunt nominative și pot fi folosite exclusiv de către Titularul lor, pentru servicii obligatoriu de cazare, la care se pot adăuga și servicii de masă. Voucherele trebuie să fie în perioada de valabilitate și să nu fie distruse / perforate / capsate / lipite / îndoite / pliate iar codul de bare trebuie să fie intact.

Plata prin Cardul de vacanță Pluxee Turist (fost Sodexo)

Puteți achita contravaloarea sejurul dvs. la Vila Ducu cu Cardul de vacanță Pluxee Turist. Cardul de vacanță / Tichetele de vacanță sunt nominative și pot fi folosite exclusiv de către Titularul lor, pentru servicii obligatoriu de cazare, la care se pot adăuga și servicii de masă. Voucherele trebuie să fie în perioada de valabilitate și să nu fie distruse / perforate / capsate / lipite / îndoite / pliate iar codul de bare trebuie să fie intact. De la data de 01.03.2023 acceptăm numai carduri Pluxee Turist, fără tichete conform OUG 130/2021 & OUG 131/2021.

Anulare gratuită. Puteți anula gratuit cu până la 14 zile înainte de sosire. Pentru anulările efectuate cu mai puțin de 14 zile înaintea sosirii la Vila Ducu, vom reține contravaloarea primei nopți de cazare. După rezervare se va percepe plata în avans a 50% din contravaloarea sejurului. Avansul de 50% trebuie achitat în 24 de ore de la data efectuării rezervării.

Avans și garantarea rezervării

Rezervarea va fi confirmată după ce veți achita avansul de 50% din totalul rezervării. Dacă optați pentru achitarea prin transfer bancar, veți primi un email cu factura proformă pentru achitarea avansului. Avansul de 50% trebuie achitat în 1 oră de la data efectuării rezervării pentru rezervările efectuate cu mai puțin de 48 de ore. Pentru rezervările efectuate cu mai mult de 48 de ore de la data rezervării, avansul de 50% se va plăti în 48 de ore. Procedăm în acest mod pentru a evita rezervările care ulterior nu sunt onorate și îi împiedică pe alți turiști să beneficieze de cazare la Vila Ducu.  Rezervarea se consideră anulată dacă nu se respectă termenul de plată menționat în email.

Rest de plată

Restul de plată aferent sejurului se achită la momentul sosirii, prin numerar sau cu card bancar (Visa, Mastercard, Maestro).

Politică anulare

În funcție de perioada anului și de tariful ales. Consultați email-ul de confirmare a rezervării pentru a vizualiza politica de anulare. Dacă aveți întrebări ne puteți contacta prin email sau telefon.

Anulările efectuate de hotel

Hotelul poate anula orice rezervare imediat după ce un oaspete întârzie plata conform termenilor și condițiilor din momentul rezervării sau dacă un oaspete devine insolvabil sau dacă oaspetele încalcă oricare dintre clauzele stipulate în pagina de termenii și condiții.

Neprezentare

În caz de Neprezentare (no-show sau rezervare neonorată) suma achitată în avans se reține integral.

Mic dejun

Micul dejun se servește zilnic între 07:30 și 11:00. Prețul pentru micul dejun neinclus în prețul camerei este de 35 lei / zi / persoană.

Cazare

În cazul în care observați o defecțiune sau un accesoriu lipsă în dotarea camerei, vă rugăm să anunțați la recepția hotelului.

Deteriorarea de către oaspeți a oricărui obiect de inventar a Vilei Ducu atrage răspunderea materială a acestora privind achitarea daunelor la valorile afișate în lista obiectelor de inventar, regăsită în mapa din cameră sau pe pagina de internet a proprietății. Hotelul își rezervă dreptul de a încasa contravaloarea oricărui obiect însușit de către oaspete din hotel. Dacă aceste deteriorări / distrugeri vor fi observate după plecarea oaspetelui (fără ca acesta sa fi anunțat hotelul în prealabil), hotelul își rezervă dreptul de a recupera valoarea prejudiciului taxând cardul de credit al oaspetelui, oferit drept garanție.

Este interzisă folosirea în cadrul hotelului a electrocasnicelor/ustensilelor de bucătărie (fierbător, plită, etc).

Este strict interzisă aprinderea oricărei surse de foc, inclusiv de lumânări, artificii și / sau bețișoare aromatice în interiorul hotelului și va atrage după sine penalizări în valoare de 100 euro (valoarea în lei va fi calculată la cursul BNR din ziua plăţii).

Aer condiționat

Toate camerele sunt dotate cu aer condiționat. Pentru deschiderea / închiderea sistemului, pentru schimbarea temperaturii sau a setărilor aparatului, vă rugăm să folosiți telecomanda.

Minibar

În fiecare cameră este disponibil un frigider tip minibar.

Seif

În fiecare cameră este disponibil un seif gratuit. Vă rugăm să vă depozitați obiectele de valoare și documentele în cadrul acestuia. Nu ne asumăm niciun fel de răspundere pentru obiectele uitate, pierdute sau presupus furate în incinta Vilei Ducu.

Televiziune

Programe TV prin cablu sunt disponibile în fiecare cameră de hotel.

Internet

Internetul wireless este disponibil gratuit în toate camerele și spațiile comune. Conexiunea se poate face de pe dispozitivul dumneavoastră mobil (laptop, tabletă, smartphone, etc); accesați rețeaua “VilaDucu”.

Fier de călcat

În fiecare cameră de hotel găsiți o masă pentru călcat. Dacă aveți nevoie de un fier de călcat vă rugăm să contactați Recepția. Un fier de călcat va fi pus la dispoziția dumneavoastră. Serviciul este gratuit.

Cereri suplimentare

Pentru cereri suplimentare în timpul sejurului, puteți folosi următoarea signalistică, disponibilă în fiecare cameră:

VĂ RUGĂM NU DERANJAȚI! – nu se va intra în cameră, decât cu permisiunea dumneavoastră, pentru verificarea utilităților și a curățeniei, în intervalul orar 07:00 – 15:00, la ora stabilită de dumneavoastră și comunicată la recepția hotelului.

VĂ RUGĂM SĂ CURĂȚAȚI CAMERA! – prin acest mesaj solicitați efectuarea curățeniei în camera dumneavoastră în intervalul orar 07:00 – 15:00.

Bagaje

Bagajele pot fi păstrate în camera de bagaje pentru o perioadă de maxim 12 ore, fără plată. Pentru bagajele lăsate la recepție mai mult de 12 ore se vor percepe cheltuieli de depozitare.

Conduită

Nu practicăm un cod vestimentar special, dar recomandăm decență și respect atât față de ceilalți oaspeți, cât și față de personal.

Nu este permis accesul în restaurant și în spațiile comune ale hotelului (holuri, terase, recepție, etc) în costum de baie.

Este interzisă servirea altor alimente/băuturi cumpărate din afara restaurantului în camera de hotel.

Este interzis accesul cu accesorii de plajă gonflabile de dimensiuni mari (saltele, fotolii, etc)  în stare umflată în interiorul hotelului.

În cadrul Vilei Ducu este interzisă discriminarea. Nu tolerăm și nu agreem discriminările de orice fel (rasă, culoare, religie, naționalitate, sex, statut marital sau social, vârstă, origini etnice sau persoane cu dizabilități).

Vila Ducu își rezervă dreptul de a refuza cazarea sau servirea în restaurant a clienților în stare de ebrietate, nepoliticoși sau turbulenți care prin atitudinea și comportamentul lor aduc prejudicii imaginii hotelului sau îi deranjează pe alți oaspeți.

Jacuzzi exterior

Este interzis accesul în jacuzzi cu încălțăminte obișnuită de stradă. Este interzisă nuditatea și orice atitudine indecentă. Este obligatorie folosirea șlapilor/papucilor în zona de jacuzzi.

Din motive de igienă, vă rugăm să:
– Utilizați dușul din camera de cazare înainte de a intra în jacuzzi;
– Purtați permanent costumul de baie;

Accesul în jacuzzi se va face după efectuarea unui duș pentru înlăturarea substanțelor acide de pe corp (provenite din procesul natural de transpirație).

Accesul în jacuzzi se face doar în costum de baie (interzis topless, nud, în lenjerie intimă sau haine de stradă). Vă recomandăm să nu intrați în jacuzzi cu bijuterii.

Pentru evitarea accidentelor, vă rugăm să respectați îndrumările personalului şi panourile de atenționare.

Afecțiunile de sănătate ascunse, nedeclarate, exonerează Vila Ducu de orice responsabilitate.

Nu intrați în jacuzzi dacă:
– sunteți însărcinată (*accesul se poate face doar pe proprie răspundere în condițiile semnării unui formular);
– aveți probleme renale sau cardiace;
– suferiți de astm, diabet sau epilepsie;
– vă aflați sub influența medicației, alcoolului sau drogurilor;
– suferiți de boli infecțioase febrile sau răni deschise;

Spațiile comune

Vă rugăm să păstrați liniștea și să nu deranjați liniștea celorlalți turiști în perioada de odihnă (între orele 22:00 și 08:00).

Vă rugăm să nu alergați sau să practicați diverse sporturi în spațiile comune sau în holurile hotelului.

Supraveghere video

Spațiile comune sunt supravegheate video. Amplasarea camerelor de supraveghere a fost realizată în conformitate cu legislația în vigoare și în baza planului de pază aprobat de autoritățile competente. Vila Ducu utilizează sistemul de supraveghere pentru a garanta siguranța, securitatea și controlul accesului. Sistemul de supraveghere contribuie la controlarea accesului în clădire și asigură securitatea și siguranța proprietății, a personalului și a turiștilorNu ne asumăm responsabilitatea pentru obiectele pierdute, uitate sau presupus furate din camerele de cazare.

Fumatul

Fumatul tradițional și țigara electronică sunt interzise în întreaga proprietate (camere de cazare și spații comune) conform legislaţiei aplicabile în vigoare (Legea 349/2002 modificată şi completată prin Legea 15/2016). Vă informăm că în fiecare cameră există senzori de detecție care detectează fumul de ţigară şi declanşează alarma de incendiu.

Vila Ducu dispune doar de camere pentru nefumători. În cazul în care nu se respectă prevederile prezentului regulament, se va aplica o taxă în valoare 150 euro/noapte (valoarea în lei va fi calculată la cursul BNR din ziua plăţii), reprezentând serviciile de curăţenie a camerei.

Parcare

Parcarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Vă rugăm să parcați autovehiculul astfel încât să ocupați un singur loc de parcare.

Vizitatori

Nu este permis accesul vizitatorilor.

Animale de companie

Iubim animalele, dar nu este permis accesul cu animale de companie în interiorul vilei.

Servicii oferite 

Oaspeții cazați în cadrul Vilei Ducu beneficiază de o ofertă preferențială de servicii gratuite și cu plată. În cazul serviciilor cu plată, puteți obține informații suplimentare.

Servicii gratuite:

  • Parcare gratuită pe durata șederii
  • Rețea de internet wireless (Wi-Fi)

Servicii cu plată:

  • Mic dejun
  • Room service
  • Servicii de spălătorie sau călcătorie
  • Telefonie internă și internațională
  • Trimitere și primire corespondență
  • Trimitere flori în zona Mamaia – Constanța

Pierdere card acces cameră

Vă rugăm să contactaţi de urgenţă recepţia imediat ce aţi pierdut cardul de acces în cameră. Pentru a vă elibera duplicat este necesară identificarea dvs. cu un document de identitate și achitarea unei taxe în valoare de 50 euro (valoarea în lei va fi calculată la cursul BNR din ziua plăţii).

Protecția și grija față de mediu

Protecția mediului reprezintă o preocupare permanentă la Vila Ducu. Conștientizăm cât de importantă este protecția mediului și ne angajăm să minimizăm impactul operațiunilor noastre asupra mediului. Încercăm să reducem poluarea, emisiile și deșeurile.

Folosim iluminat eficient energetic cu led pentru a minimiza consumul de energie electrică.

Folosim panouri solare pentru a asigura necesarul de apă caldă menajeră.

Lenjeria și prosoapele se schimbă la 2 zile de cazare sau la cererea clientului. Pentru semnalarea schimbării lenjeriei sau a prosoapelor oaspeții sunt rugați să le lase pe jos, în baie. Vă rugăm să nu folosiți prosoapele sau lenjeria pentru: șters părul vopsit, pentru demachiat, curăţat încălțămintea, geamantanele, pardoseala etc. Prosoapele se vor folosi strict pentru uz corporal.

Protecție în caz de incendiu

Pentru siguranța oaspeților noștri, am luat toate măsurile de siguranță și protecție în cazul apariției unui incendiu.

În fiecare cameră și spațiu comun sunt prezente detectoare de fum și plan de evacuare. Pe partea interioară a ușii se găsește planul de evacuare cu indicarea camerei pe etaj și marcarea celei mai apropiate ieșiri de urgență.

În spațiile comune sunt prevăzute extinctoare, semnalizatoare luminoase pentru căile de evacuare și plan de evacuare.

Căile de evacuare sunt semnalizate corespunzător, conform legislației în vigoare, cu elemente luminoase, alimentate non-stop la surse separate de energie.

Modificări termeni și condiții

Termenii și condițiile pot fi modificate oricând de către Vila Ducu fără a se face notificări în prealabil.

Întrebări și reclamații

Ne rezervăm dreptul de a debita cardul oaspeților noștri, independent de dorința lor, în cel puțin următoarele cazuri:

– au părăsit incinta hotelului, fără să plătească pentru serviciile de care au beneficiat;

– au produs degradări sau distrugeri;

– au plecat cu obiecte care nu le aparțin și a căror contravaloare nu au plătit-o;

– nu au anulat rezervarea la termenul stabilit.

Dacă aveți întrebări, sugestii, sesizări sau reclamații vă rugăm să ne contactați prin email sau telefonic.

Conținutul website-ului este proprietatea Vila Ducu.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim un sejur plăcut la Vila Ducu!